Kukkamaapalsta Kotkaniemessä

Kukkamaa syntyi seuran puheenjohtajan Jukka Kolehmaisen innostuksesta monimuotoiseen puutarhaan, joka houkuttelee hyödyllisiä hyönteisiä, jotka toimivat puutarhurin apulaisina huolehtiessaan pölytyksestä. Kimalaiset, mehiläiset, ampiaiset ja perhoset viihtyvät runsaslajisessa puutarhassa, jossa on paljon kukkivia kasveja.

Kukkamaan kasvit:
valkoinen sektori: reunuspäivänkakkara, tupakka, daalia, lehtikaali
punainen sektori: tsinnia, kääpiösamettikukka, klarkia, daalia
sininen sektori: sinitähtönen, jättiverbena, piiankieli, palmukaali
ketosektori: tulppaaniunikko, valmu, ruiskaunokki, veriapila, hunajakukka, tattari
keskusympyrä: miinanköynnös, hajuherne

Kukkamaan neliönmallinen palsta jaettiin diagonaalisesti kahdella käytävällä. Käytävien väliin jääviin sektoreihin valittiin eri värit: valkoinen, punainen, sininen ja neljäs sektori varattiin ketokukille. Keskelle sijoitettiin köynnökset.

Seuran jäsenet kasvattivat suurimman osan taimista kotonaan. Talkoilla istutettiin pikku taimet ja kylvettiin siemenet. Ainoastaan ryhmäsamettikukat tulivat puutarhalta ja niillä saatiin palstalle heti väriä.

Nyt mielenkiinnolla seurataan mitä kasveja kylvöksistä nousee ja miten kasvu etenee. Kastelu hoituu viikoittain vaihtuvilla vuoroilla. Toivomme, että palstalla on katsomista koko kesäksi ja pääsemme nauttimaan kukkaloistosta. (Luumäellä 17.6. – Ulla)

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on AREmoji_20210608_073317_1718.jpg
TERVETULOA TUTUSTUMAAN KOTKANIEMEN PUUTARHAAN.


Puutarhan ystävien vieraskirja löytyy Kotkaniemen museon etuterassin pöydältä. Siinä esitellään lyhyesti meidän puutarhaseuran, Toikkalan Marttojen ja Mallun Marttojen palstoja ja yhdistysten toimintaa. Vieraskirjaan saa jokainen vierailija kirjoittaa omia puutarha- ja luontokokemuksiaan. Erityisesti Avoimet puutarhat -päivänä su 20.6. toivomme, että mahdollisimman moni vierailija kirjoittaisi terveiset kirjaan.

7.6. istutimme runsaasti erilaisia kukan taimia palstallemme esim. samettikukkia, tupakoita, daalioita, reunuspäivänkakkaroita ja lehtikaaleja. Kuorikatteella viimeistelimme palstamme polut ja rajasimme alueen reunat. Paikalla oli yhdeksän seuran jäsentä. Sää ja tunnelma oli kesäisen lämmin ja aurinkoinen, josta nautimme lopuksi kahvin ja leivonnaisten kera.

Jaoimme palstan kasteluvuorot: Laila, Maija ja Pirkko vk 23, Ulla vk 24, Jukka vk 25, Aila ja Kirsti vk 26, Leena ja Helena vk 27, Ulla vk 28, Leena ja Helena vk 29.
Viljelypaikka ja puitteet ovat upeat. Jos innostuit, tule mukaan palstan hoitoon. Ota
yhteyttä Ullaan, p. 040 7231129.

Seuran palstan vierestä löytyy kasteluletku. Pumppu nostaa veden Kivijärvestä.
Päärakennuksen kahvilan puoleisen kuistin alta löytyvät kastelukannut ja kastelulannoite kesäkukille sekä saunarakennuksen lähettyvillä on myös uusi puutarhakomposti.

Seuran hallituksen jäsenet muokkasivat maata seuran omaa kesäkukkaistutusta varten 25.5. Luumäen Kotkaniemessä. Sinne istutettiin jo esikasvatettuja taimia esim. sinitähtösiä, tsinnioita, jättiverbenoita ja tuoksuherneitä. Kylvettiin myös siemeniä: tulppaaniunikko, ruiskaunokki, valmu, tattari, hunajakukka ja veriapila. Istutustalkoot jatkuvat ma 7.6 klo 18. Tervetuloa mukaan, tavataan Kotkaniemessä!