Elokuun pihakävelyn kanssa tulee kiire, mutta vielä ehditään kukkia katsomaan Sarin pihalle pe 15.8.2014 klo 19.
Osoite on Ollinpellontie 64, ensin ajetaan Kuutostietä ja käännytään sitten Ylämaantielle jota ajetaan n. 10 km, ohi Ollinpellontien risteyksen, Ravatuntien kautta. Kimppakyyti lähtee Rajamarketin lentokentän puoleiselta parkkipaikalta klo 18.30. Tule paikalle kello kuuden jälkeen jos olet kyytiä vailla. Ilmoita kyydin tarpeesta Lailalle, puh. 050 4617627 vaikka tekstiviestillä.

Syyskuussa

Syystapahtuma 13.9.2014 klo 13-16 osoitteessa Eteläkatu 24, Pirkko Valtosen pihalla, jossa viime vuonnakin tavattiin, tapahtumassa mukana on

Puutarhan antimien vaihtotori

Toimii samalla tavoin kuin taimienvaihto, eli pussi pussista, annos annoksesta. Voit tuoda esim. omenoita, perunoita, juureksia, kaaleja, yrttejä joko tuoreina tai kuivattuina, tomaatteja, kurkkuja, kesäkurpitsoita, paprikoita, chilejä, valmiita säilykkeitä, valmista mehua, marjoja, leikkokukkia, papuja, sipuleita, valkosipulia, kurpitsaa tai jotain muuta aiheeseen liittyvää.
Pakkaa tuotteet pusseihin valmiiksi annoksiksi, voit kirjoittaa päälle esim. omenalajikkeen, jos se on tiedossa, tai ainakin onko lajike hapan vai makea. Voit sitten ottaa vaihtopöydältä jotain muuta tilalle.
Jos ei ole tuotavaa, rahallakin voi ostaa. Tällä tavoin saamme ylimääräiset tuotteet kiertoon.

Kukkakimppukilpailu

Tehdään kuten viime vuonna. Laadi mieleisesi kimppu pihan tai luonnon kukista. Sido kimppu kiinni ja tuo tullessasi astia, jossa se voi olla esillä. Vettä saat paikan päältä. Kimput numeroidaan ja kaikki paikalla olijat saavat äänestää kauneinta kimppua. Sitten julkistetaan voittaja ja hän saa kaiken kunnian lisäksi kunniakirjan ja kimpusta otetaan kuva kotisivuille. Arvontaan luvatut kimput arvotaan lopussa äänestäneiden kesken mutta voittajan kimppu lahjoitetaan tilaisuuden emännälle.

Kirpputori

Voit lahjoittaa tarpeetonta puutarhaan liittyvää tavaraa myytäväksi kirpputorilla.

Kahvitarjoilu

Myös kahvileipää ja muutakin juotavaa.

Kivi mukaan

Tilaisuuden emäntä toivoo tulijoiden tuovan tullessaan pyöreähkön kiven noin 25 cm halkaisijaltaan. Kivet tulevat kukkapenkin reunaan.

“Hyvät Lappeenrannan seudun puutarhaseuran jäsenet

Kutsun kaikki karkeloihin kotiini.
Kantaisitko kummassakin kädessäsi
kiven kukkapenkkiini koristeeksi.
Kivi kooltaan keskimäärin
kaksikymmentäviisi senttiä halkaisija.
Kaikesta kaunis kiitos.

Tervetuloa!
Toivoo Pirkko”