Raasta kesäkurpitsaa karkealla raastimella n. litra ja laita se tilavaan muovipussiin tai kulhoon.

Voit raastaa sekaan omenaa tai päärynää.

Taikina:

3 munaa

2 dl sokeria

100g  voita tai margariinia sulatettuna

1/2 dl maitoa t. vettä

1 tl leivinjauhetta

4dl vehnäjauhoja tai 3 1/2 dl gluteenittomia jauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää maito, sulatettu rasva ja keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kardemummaa 1 tl, jos haluat lisää makua. Sekoita taikina ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle pienehkölle pellille. Tasoita pinta.

Lisää kurpitsaraasteella täytettyyn muovipussiin puoli desiä hienoa sokeria ja vähän kanelia, pudistele pussissa kaikki sekaisin ja ripottele kesäkurpitsa tasaisesti taikinan päälle. Voit vielä halutessasi lisätä päälle kanelia ja vaniljasokeria.

Paista 200 asteessa 20 – 25 min. kunnes näyttää kypsältä.

Sopii tarjota sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.OLYMPUS DIGITAL CAMERA