Hei!

Olemme aloittaneet Lappeenrannan kaupungilla hankkeen jättipalsamin torjumiseksi. Jättipalsamia torjutaan ensisijaisesti talkoilla, joihin toivoisimme paljon vapaaehtoisia talkoolaisia. Talkooavun lisäksi kaipaamme havaintoja jättipalsamiesiintymistä, joista voi käydä ilmoittamassa ePalaute palvelun kautta: https://epalvelu.lappeenranta.fi/eFeedback/fi/Home/Projects

Jättipalsamiin kiinnitetään tänä kesänä aikaisempaa suurempaa huomiota sen kasvaneen levinneisyyden vuoksi. Ongelman laajuuden vuoksi kaikenlainen apu ja näkyvyys hankkeelle ovat todella tärkeitä. Lisätietoja hankkeesta ja ensimmäisistä talkoista Lappeenrannan kaupungin lehdistötiedotteesta: https://www.lappeenranta.fi/news/Vieraslajitorjunnassa-on-alkanut-jattipalsamin-karkoitusprojekti-%E2%80%93-Lappeenranta-pyytaa-kuntalaisia-talkoisiin-/33804/d5070892-158a-4796-9100-856262037767.

Hankkeesta ja talkoista voi myös kysyä minulta puhelimitse tai sähköpostilla.

 

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi

Valtteri Manninen, ympäristötarkastajaharjoittelija

p. 040 759 6695, valtteri.manninen(at)lappeenranta.fi