Uusi puutarhakohde Luumäelle avautuu toukokuussa 2018 – Kotkaniemi

Oli hienoa päästä tutustumaan jo etukäteen Kotkaniemen kunnostettuun pihapiiriin. Puutarhakierroksella oli kolmisenkymmentä asiasta kiinnostunutta. Pihaurakoitsijan edustaja Tuija Poutanen ja puutarhuri Merja Kiianen kertoivat rakennusurakasta. Kohde on puutarha- ja rakennushstoriallisesti merkittävä kohde, joka esittelee 1900-luvun valistuneiston maalaiselämää. Restauroinnissa on ollut tavoitteena palauttaa piha 1930-luvun presidenttikauden aikaiseen asuun.

Vasemmalle nurmelle voidaan pystyttää juhlateltta, jossa on mahdollisuus järjestää erilaisia tilaisuuksia.

Kaljukultasade, Laburnum alpinum, viihtyy alkuperäisessä paikassaan.

Hedelmä- ja marjatarha sekä yhdeksään neliöön jaettu kasvimaa.

 

Kotimuseon nettisivut: www.kotkaniemi.fi ja http://kotkaniemi.blogspot.fi