Tammikuu

*Hallitus kokoontui 18.1. tätä toimintasuunnitelmaa laatimaan.

 

Helmikuu

*Sääntömääräinen vuosikokous torstaina 23.2. klo 18 Tirilän työväentalolla. Kokouksen jälkeen siementenvaihtotilaisuus. Kahvitarjoilu.

*Valokuvauskilpailun ”Ihanin paikka puutarhassani” julkistaminen, lisätietoa  www.lprpuutarhaseura.com/?p=1744. Voittajalle 50 €:n lahjakortti puutarhamyymälään.

*Seura ottaa käyttöön uuden logon, jonka on suunnitellut Marina Nosko. Hän opiskelee graafista suunnittelua Kymenlaakson Opistossa.

 

Maaliskuu

*Torstaina 16.3. klo 18 Veikko Nikkinen luennoi villiyrteistä Tirilän työväentalolla .

*Tiistaina 28.3. klo 18 aiheena Kasvitaudit ja-tuholaiset sekä niiden luonnonmukainen torjunta. Liisa Haimilan vinkit. Paikka Tirilän työväentalolla.

 

Huhtikuu

*Keskiviikkona 12.4. klo 18 on vuorossa iltakävely kaupungilla. Osoitteessa Kauppakatu 49, sankarihautausmaan kohdilla, sijaitsee sisustuspuoti Livinki, jossa on esillä pääsiäiseen ja sisustukseen sopivaa tavaraa. Kahvitarjoilu. Tervetuloa.

*Torstaina 20.4. klo 18 kokeillaan Betonipasta-askartelua ja pistokkaidenvaihtoa, myös ylimääräiset daalianjuurakot, mustanmerenruusut ja pelargoniantaimet vaihdossa. Paikka Tirilän työväentalo, 2 krs.

*Lauantaina 29.4. tutustuminen Ansari-Yhtymän tuotantolaitokseen Luumäellä klo 10, osoite Pärsäniemi 4, 54510 URO ja Kukkamaa &Pajupaja yritykseen klo 12, os. Haimilantie 104, 54510 Uro. Kimppakyydit, lähtö Rajamarketin lentokentän puoleisesta päästä klo 9.20. Paluu klo 13 jälkeen. Kimppakyytimaksu 3 € maksetaan kuljettajalle. Lisatietoa Ansarista: www.schetelig.com/oy-ansari-yhtyma

 

Toukokuu

*Lauantaina 20.5. klo 9 – 13 taimienvaihtotapahtuma Lappeenrannan kauppatorilla.  Ajatuksella taimi taimesta kuten ennenkin. Pakkaa taimet, perennat ym. yksittäisannoksiin valmiiksi, jotta niitä ei tarvitse pilkkoa enää torilla. Myös rikkaruohot voi jättää kotiin, jos mahdollista. Tarjolla olevista voit sitten ottaa kotiinviemisiä. Meillä on eri pöytä kotilopihojen taimille ja toinen ostomullassa kasvatetuille ja kotilottomille. Tervetuloa.

*Lauantaina 27.5. retki Tuusulanjärven Taiteilijayhteisön maisemiin. Vierailu mm. Ainolassa, Eero Järnefeltin entisessä taiteilijakodissa Suvirannassa, Halosenniemessä ja runsas lounas Gustavelundin noutopöydästä. Tulomatkalla käynti Pirilän kukkatalossa Tuusulassa. Matkan hinta on 65 € jäseniltä ja 75 € muilta. Hintaan sisältyy kuljetukset, opastukset ja lounas noutopöydästä. Ilmoittautumiset Veikolle 040 5921 558, mieluiten tekstiviestillä 7.4.mennessä. Matka maksetaan 15.5.mennessä seuran tilille FI62 5620 0920 2007 47 , viite 3971, tai viestikohtaan lähtijän nimi. Lähtö klo 7 Peltolan koulun kohdalla olevalta pysäkiltä. Mainitse pysäkkisi kun ilmoitat itsesi jos tulet matkan varrelta kyytiin. Paluu n. klo 20. Tervetuloa mielenkiintoiselle kulttuurimatkalle. Lisätietoa: www.ainola.fi/, www.virtuaalituusula.fi/kohde.tmpl?sivu_id=100;id=109;k=109, www.kukkatalo.fi/myymalat/tuusula

 

Kesäkuu

*Maanantaina 5.6.2017  klo 18-20 Linnoituksen kasviretki.
Kokoontuminen Saimaan luonnonsuojelukeskuksen edessä, Katariinantori 6.
Linnoituksen kasvillisuus kertoo alueen mielenkiintoisesta menneisyydestä.
Kävelyretken oppaana toimii tutkija Kimmo Saarinen, Etelä-Karjalan Allergia-ja
Ympäristöinstituutin johtaja.
Tervetuloa Linnoituksen valleille, historiallisen kasvillisuuden löytöretkelle!

 Suomi 100- istutustalkoot vesitornin rinteeseen sovittu pidettäväksi ensi viikon keskiviikkona, eli 7.6.2017 klo 16 alkaen. Taimet ja neuvot toimitetaan silloin paikalle.
Voit osallistua talkoisiin, jos haluat katsella itse istutettua kukkaistutusta tänä juhlavuonna.Ehkä kannattaa ottaa hanskat ja juotavaa mukaan. Tervetuloa.

* Sunnuntaina 18.6. 2017  bussimatka Parikkalan patsaspuistoon, jossa opastus. Paluumatkalla käydään opastetulla kävelykierroksella Kruunupuistossa Imatralla. Laita tukevat kengät jalkaan, sillä maasto on epätasaista. Kierros alkaa n. klo 14, jonka jälkeen paluu Lappeenrantaan. Ennen kierrosta on varattu aikaa ruokailuun ja kahvitteluun. Lähtö Peltolan koulun pysäkiltä klo 9, ja paluu n. klo 16. Myös matkan varrelta voi käydä kyytiin.
Ilmoittautumiset Helenalle, 050 5739 489, 9.6. mennessä. Retken hinta on 25 € jäseniltä ja 30 € muilta, sisältää kuljetuksen ja opastukset kohteissa. Maksu kerätään bussissa, varaa tasaraha, kiitos. Tervetuloa kesäiselle retkelle.
HeinäkuuOsallistumme Suomi 100-juhlavuoteen.Rinneistutustalkoot, Vesitornin mäki. (Matka peruuntuu vähäisen osanottajamäärän takia.)

 

Heinäkuu

* Sunnuntaina 2.7. 2017 Avoimia puutarhoja klo 12-18. Lisätietoa Etelä-Karjalan puutarhoista:  www.avoimetpuutarhat.fi/fin/puutarhat/#page-1

*Pihakävelylle torstaina 6.7. klo 17 menemme osoitteeseen Suviontie 13, 54330 Simola, Hilkka  Bomb-Nurmen luokse ja sen jälkeen klo 19 Rikkiläntie 624, 54330 Simola, Saila Järnbergin luokse. Sailan pihalla on vanhaa kantaa olevia kasveja. Hänen työpajassa valmistuu paljon kauniita käsitöitä, joita voit ostaa vierailumme aikana. 

Menemme kimppakyydeillä Rajamarketin lentokentän puoleisesta päästä klo 16.40. Kimppakyytimaksu 3 € maksetaan kuljettajalle. Toki voit mennä myös omalla kyydillä. Tervetuloa.

*Tiistaina 25.7. klo 18 hautausmaakierros Lepolan hautausmaalla, oppaana seurakuntamestari Matti Puumalainen, joka kertoo uusista hankkeista. Kokoontuminen parkkipaikalla klo 18, osoite Lepolankatu 11 A 53100 Lappeenranta. Tervetuloa.

 

Elokuu

*Sunnuntaina 6.8. bussimatka Verlaan, Unescon maailmanperintökohteeseen.
Lähtö Peltolan pysäkiltä klo 8.30. Menomatkalla yksityispiha Korialla, joka on ollut Suomen Paras Piha -kilpailun finaalissa 2015.
Verlassa on Kädentaitajien pellavapäivät oheisohjelmineen ja tehdasmuseokierros. Ruokailu Vanha Kelo-ravintolassa. Paluumatkalla käynti Reiposen tilalla Savitaipaleella. Hinta jäseniltä 40€, muilta 45€. Hintaan sisältyy kuljetus ja ruokailu noutopöydässä. Raha kerätään bussissa. Sitovat ilmoittautumiset 24.7. Leenalle, 040 5700 494 tekstiviestinä /soittaen klo 17 jälkeen tai sähköpostilla partanlm@suomi24.fi. Mainitse viestissä nimesi, puh.nro, ja pysäkkisi. Matkan varrelta otetaan kyytiin. Huom. Menomatka kuutostietä Kouvolaan ja paluu Mikkelintietä Lappeenrantaan Eteläpään bussilla. Tervetuloa kulttuurimatkalle!

*Tiistaina 8.8. klo 18 pihakävely Lemillä Avoimien pihojen kohteessa Puutarhamaniaa, Laurintie 1, 54710 Lemi,  Mennään kimppakyydeillä Rajamarketin päädyn parkkipaikalta klo 17.30. Kimppakyytimaksu 3€ maksetaan kuljettajalle. Tervetuloa.Puistokävelykierros, Lappeenrannan keskusta.

 *Tiistaina 22. 8. opastettu kävelykierros Valtakadun kahden puolen keskustan arboretumin alueella. Lappeenrannan arboretum on Suomen kookkain ja kolmanneksi vanhin kaupungin keskustaan sijoittuva arboretum, perustettu 1980. Nyt ovat puut kasvaneet komeiksi, ja niissä on katsomista. Lähtö vesitornin parkkipaikalta klo 18. Tervetuloa.

*Lauantaina 26.8. Mustilan taimipäivät. Teemme retken bussilla, mutta jos ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, menemme kimppakyydeillä. Tätä kirjoittaessa ei ollut ohjelmaa vielä valmiina, mutta viime vuonna siellä oli kotimaisia ja virolaisia taimimyyjiä erikoisuuksineen, luentoja ja puistokierroksia, todella paljon katsottavaa. Lähtö klo 8 Peltolan pysäkiltä, ja paluu klo 17 mennessä. Ilmoittautumiset 18.8. mennessä Helenalle, 050 5739489 tekstiviestillä tai soittaen. Myös sähköpostilla sinkko.helena@gmail.com.
Hinta jäseniltä 30€ ja muilta 35€, sis. pääsymaksun 5€. Maksu kerätään bussissa menomatkalla. Ole hyvä ja varaa tasaraha, kiitos. Tervetuloa.
Lisätietoa: www.mustila.fi/taimitapahtuma

 

Syyskuu

*Sunnuntaina 10.9 klo 15-17  Sadonkorjuu- maistiais- taimienvaihtotilaisuus Tirilän työväentalolla. Käynti takapihan puolelta. Tarkoitus on maistella kesän satoa nyyttäreiden tapaan,( kahvit tarjotaan) ja vaihtaa ylimääräistä satoa ja kasveja paikallaolijoiden kesken. Jos olet valmistanut jotain uutta herkkua, voit tarjota maistiaisia ja vaikka reseptin muillekin. Kun perkaat kasvejasi, voit laittaa vaihtoon menevät siemen – ja jakotaimet valmiiksi odottamaan tätä tilaisuutta ja saada sitten tilalle jotain muuta. Tervetuloa.

 

Lokakuu

*Ulkoilupäivä su 8.10.2017. Tapaamme klo 11 Hämmäauteensuon parkkipaikalla, josta kävellään laavulle. Makkaranpaistoa, tuo oma makkara, paikalla  sinappia ja kahvitarjoilu. Lähtö klo 10.45 kimppakyydeillä Vesitornin parkkipaikalta ja myös Rajamarketilta. Tervetuloa!

Joulukuu

*Lauantaina 9.12. pikkujoulumatka Helsinkiin.Tuomaan markkinat eli upeat joulumökit Senaatintorilla. Lisäksi käynti Helsingin Talvipuutarhan kasvihuoneissa.


Muutokset mahdollisia, myös lisäykset.
Päivitämme ajankohtaiset asiat nettisivustollamme www.lprpuutarhaseura.com

Tervetuloa tilaisuuksiin!
Seuran jäsen, nappaa naapurisikin mukaan!